Chulas
CHULAS
Rubens mormor gjorde de här supergoda chulas. Jag vet inte hur jag ska beskriva de här, det inte kakor inte bröd heller eftersom de är söta. Hon använde baguetter som bas. Alltså här hemma gillar de inte slänga maten, spanjorerna äter alltid baguetter med maten ALLTID. Ibland kan det hända att det finns massa baguetter över och istället för att slänga de så gör hon goda " kakor" av detta, det är alltså efterätt eller mellanmål.
Hur gör Rubens mormor?
- Hon ta resterade baguetter och tar sönder de i bitar och lägger i en bunke ovan, tillsammans med mjölk, ägg och mjöl.
- Hon låter den stå i en bunken på kvällen tills på morgonen då blir brödet mjuk, då blir det som en deg nästan.
- Sen tar hon stek panna med mycket olja och tar en står sked från bunken och lägger den på en stekpanna.
- Den formar själv som små bollar nästan.
- När de blir gyllene bruna så tar hon bort de och lägger socker över.
- Sen är det klart.
Den är min favorit, jag visste inte från början att de var gjorda av resterade baguetter. Ett smart sätt att göra plus väldigt goda istället för att slänga baguetterna. Den här kommer från Galicia norr om Spanien och är inte typisk spansk efterätt. De har alltså bara hittat på den :).